Here is a Pongal aviyal, a mixed vegetable curry , that is prepared during Pongal festival in Tamilnadu. This recipe is popular in Tirunelveli, Nagercoil and some parts of Kerala.
Serve 6 adults.
Cooking time 15 minutes.
Preparation time 15 minutes.
Good for health !
Ingredients:
Raw green banana - 1Brinjal - 4
Drumstick -1
White pumpkin - 100 gm
Yellow pumpkin - 100 gm
Carrot - 1
Beans - 10
Broad beans - 10
String beans - 10
Yam - 100 gm
Potato - 1
Arbi - 2
Small green mango - 50 gm
Shallot onion - 10
Coconut - 3/4 cup
Green chili - 3
Coconut oil - 2 tbsp
Cumin - 1 tsp
Curd - 1/2 cup
Curry Leaf - handful
பொங்கல் அவியல் :
வாழைக்காய் 1
கத்தரிக்காய் 4
முருங்கைக்காய் 1
வெண்பூசணி 100 கி
மஞ்சள் பூசணி 100 கி
கேரட் 1
பீன்ஸ் 10
அவரைக்காய் 10
கொத்தவரங்காய் - 10
சேனைக்கிழங்கு 100 கி
உருளை கிழங்கு 1
சேப்பங்கிழங்கு 2
சிறிய மாங்காய் - 1
நாட்டு வெங்காயம் 10
தேங்காய் துருவல் - 3/4 கப்
மிளகாய் -3
சீரகம் - 1 தேக்கரண்டி
தேங்காய் எண்ணை - 2 மேஜைக்கரண்டி
தயிர் - 1/2 கப்
கத்தரிக்காய் 4
முருங்கைக்காய் 1
வெண்பூசணி 100 கி
மஞ்சள் பூசணி 100 கி
கேரட் 1
பீன்ஸ் 10
அவரைக்காய் 10
கொத்தவரங்காய் - 10
சேனைக்கிழங்கு 100 கி
உருளை கிழங்கு 1
சேப்பங்கிழங்கு 2
சிறிய மாங்காய் - 1
நாட்டு வெங்காயம் 10
தேங்காய் துருவல் - 3/4 கப்
மிளகாய் -3
சீரகம் - 1 தேக்கரண்டி
தேங்காய் எண்ணை - 2 மேஜைக்கரண்டி
தயிர் - 1/2 கப்
கறிவேப்பிலை - சிறிதளவு
Method:
Cut all the vegetable in one and a half inch long thin strips (like finger chips) .
Cut all the vegetable in one and a half inch long thin strips (like finger chips) .
Start cooking with veggies that take more cooking time (like drumstick, root veggies).
Boil the vegetables with salt.
Grind the coconut and chillies to a fine paste. Add to cooked vegetables. Bring to a boil.
Let those veggies be tender crisp (90 % cooked only).
When the vegetables are almost cooked and absorbed all water, Add 2 tbsp coconut oil.
Then add curry leaf.
Switch off.
Add the yogurt, mix well.
Pongal aviyal is ready
Serving suggestions:
Serve with rice , rasam and papadam.It can also be served with chapathi , naan , adai etc.
Serve with rice , rasam and papadam.It can also be served with chapathi , naan , adai etc.
No comments:
Post a Comment