Thursday, January 11, 2024

Pongal Aviyal

Happy Pongal  dear all !
Here is a Pongal aviyal, a mixed vegetable curry , that is prepared during Pongal  festival in Tamilnadu. This recipe is popular in Tirunelveli, Nagercoil and some parts of Kerala.

Serve 6 adults.
Cooking time 15 minutes.
Preparation time 15 minutes.
Good for health !



Ingredients:
Raw green banana - 1
Brinjal - 4
Drumstick -1 
White pumpkin - 100 gm
Yellow pumpkin - 100 gm
Carrot - 1
Beans - 10
Broad beans - 10
String beans - 10
Yam - 100 gm
Potato - 1
Arbi - 2
Small green mango - 50 gm
Shallot onion - 10
Coconut - 3/4 cup
Green chili - 3
Coconut oil - 2 tbsp
Cumin - 1 tsp
Curd - 1/2 cup
Curry Leaf - handful


பொங்கல் அவியல் :
வாழைக்காய் 1  
கத்தரிக்காய் 4
முருங்கைக்காய் 1
வெண்பூசணி 100 கி 
மஞ்சள் பூசணி 100 கி
கேரட் 1
பீன்ஸ் 10
அவரைக்காய் 10
கொத்தவரங்காய்  - 10
சேனைக்கிழங்கு 100 கி
உருளை கிழங்கு 1
சேப்பங்கிழங்கு 2
சிறிய மாங்காய் -  1
நாட்டு வெங்காயம்  10
தேங்காய் துருவல் - 3/4 கப் 
மிளகாய் -3
சீரகம் - 1 தேக்கரண்டி 
தேங்காய் எண்ணை - 2 மேஜைக்கரண்டி 
தயிர் - 1/2 கப்
கறிவேப்பிலை - சிறிதளவு


Method:
Cut all the vegetable in one and a half inch long thin strips (like finger chips) .
Start cooking with veggies that take more cooking time (like drumstick, root veggies).
Boil the vegetables with salt. 
Grind the coconut and chillies to a fine paste. Add to cooked vegetables. Bring to a boil.
Let those veggies be tender crisp (90 % cooked only).
When the vegetables are almost cooked and absorbed all water,  Add 2 tbsp coconut oil.
Then add curry leaf.
Switch off.
Add the yogurt, mix well.
Pongal aviyal is ready 

Serving suggestions:
Serve with rice , rasam and papadam.It can also be served with chapathi , naan , adai etc.





No comments:

Tomato rice in Briyani Flavor

Tomato rice in home style was the first tomato rice we all used to take to school (in my childhood). Then afterwards it was jazzed up by our...